مزایای یادگیری زبان دوم در سن کمتر از ۷ سال
- مدیر سایت
- یادگیری

اغلب والدین فکر میکنند یاد گرفتن زبان دوم در سنین کودکی دشوارتر است؛ اما در واقعیت این طور نیست. کودکان کمتر از هفت سال راحتتر میتوانند با محیطهای مختلف سازگار شوند و دقیقا به همین دلیل، کودک در این سن میتواند در یادگیری زبان دوم با چالش کمتری روبرو شود. البته یادگیری در این سن مشکلاتی نیز بههمراه خواهد داشت.
مثلا اینکه کودکان دوست ندارند زیاد روی موضوعی متمرکز شوند و شیطنتهای کودکانه به آنها اجازه نمیدهد زمان زیادی در یک کلاس ثابت بمانند. بنابراین یادگیری زبان، بهخصوص در این سن باید سرگرمکننده و جذاب باشد. به همین دلیل است که برخی از والدین فکر میکنند سن کمتر از هفت سال بیشازحد برای یادگیری یک زبان دیگر زود است. درست است که کودکان در این سن با مشکل بیتوجهی و کمبود تمرکز مواجه هستند؛ اما اگر یادگیری زبان با سرگرمی و بازیهای خلاقانه همراه شود میتواند باعث پیشرفت آنها در زمینه تمرکز نیز شود.
کودکان کوچکتر وقتی در معرض یادگیری زبان قرار میگیرند، مهارتی باورنکردنی از خود نشان میدهند. ممکن است شما متوجه نشوید و فکر کنید آموزش واژههای جدید زبان انگلیسی به کودکان در سن کمتر از هفت سال بیفایده است و کلمات در ذهنشان باقی نمیماند. اما آنها پس از مدتی شما را با کلماتی که به خاطر سپردهاند شگفتزده میکنند.

بهترین سن یادگیری زبان انگلیسی چه زمانی است؟
در سال ۲۰۱۸، از دانشآموز و دانشجویان غیربومی در بوستون آمریکا، تحقیقاتی درباره زبانآموزی انجام شد. تحقیقات از افراد این منطقه با هدف تاثیر سن در یادگیری زبان دوم و دانستن این موضوع که بهترین سن یادگیری زبان دوم چه زمانی است، انجام شد. بنابراین ۶۰۰۰۰۰ نفر شرکتکننده در سنین مختلف انتخاب شدند و به سوالاتی که در اختیارشان قرار داده شده بود، پاسخ دادند. نتیجه این تحقیقات را که میتوان به یادگیری زبان انگلیسی به عنوان زبان دوم نیز نسبت داد، به شرح زیر اعلام کردند.
۱. افرادی که قبل از ۱۸ سالگی آموزش زبان دوم را شروع کرده بودند، از مهارت دستوری بالاتری برخوردار بودند.
۲. کسانیکه پس از ۱۸ سالگی اقدام به یادگیری زبان دوم کرده بودند، وقت بیشتری برای یادگیری قوانین گرامر گذاشته بودند.
در نتیجه، مشخص شد که اگر خانوادهها تمایل دارند که فرزندشان زبان دوم را به اندازه زبان مادری خود مسلط شوند، باید قبل از سن ده سالگی آموزش زبان دوم را شروع کنند.
شیطنتهایی که در کودکان کمتر از ده سال وجود دارد، موجب میشود تا والدین برای آموزش زبان دوم از روشهای خلاقانهای استفاده کنند. به همین دلیل کودکان نسبت به بزرگسالان از یادگیری خسته نمیشوند و اشتیاق بیشتری برای آن از خود نشان میدهند.
تا سن ده سالگی مغز انسان در حال تکامل است و میتواند در یادگیری بهتر عمل کند؛ بنابراین کودکان زیر ده سال آمادگی ذهنی بیشتری برای یادگیری زبان انگلیسی دارند و بهترین سن یادگیری زبان دوم بازه زمانی زیر ده سال در نظر گرفته شده است.
لذت یادگیری در کودکان بالاتر از بزرگسالان است و زمانیکه مبحثی را میآموزند، شادی وصفنشدنی درونی را احساس میکنند. در نتیجه بیشتر به یادگیری زبان جدید علاقه پیدا کرده و آن را به سرانجام میرسانند.
مهم تر اینکه مطالعات نشان میدهد یادگیری آواهای هر زبان در مغز، در سنین اولیه کودکی صورت میگیرد، همین موضوع باعث میشود در هر منطقه به شیوهای خاص صحبت کنند. وقتی این اوا ها را در بزرگسالی بیاموزیم مثل یک نیتیو (بومی) حرف نمیزنیم. به انگلیسی صحبت کردن یک هندی گوش دهید تا تفاوتش را با یک آمریکایی بهتر درک کنید. کودک این شانس را دارد که بعد از یادگیری زبان مادری، زبان دوم را بیاموزد و آوا و آهنگ زبان دوم را عین زبان مادری یاد بگیرد طوری که کسی تشخیص ندهد او انگلیسی زبان نیست. بهترین زمان برای این یادگیری از سن 4 سالگی است. کودک در این سن باید به شیوه غیرمستقیم آموزش ببیند، فقط درمعرض شنیدن اواها باشد، شعر و آهنگ بخواند و بازی کند. این بهترین شیوه یادگیری زبان دوم برای کودکان است.